26 квітня: Чорнобильська катастрофа

43Щороку 26 квітня у світі згадують події, що стались на Чорнобильській атомній електростанції.

16 квітня студенти групи РП-11А/Ф разом із тьютором Авксентьєвою Д. А. відвідали Чорнобильську історичну майстерню. У майстерні студентам розказали про її діяльність, про опіку проблемами ліквідаторів та переселенців із зони відчуження, а також реалізацію низки соціальних та освітніх проектів.

Для студентів Народної української академії було проведено екскурсію виставкою «Чорнобиль: Люди – Міста – Солідарність – Майбутнє», що розповідає про аварію на ЧАЕС, її наслідки, проблеми та можливі рішення у сучасній енергетичній політиці. Також під час екскурсії студенти академії мали змогу дізнатися про міжнародний рух солідарності, який розпочався після аварії на ЧАЕС.

Окрім цього, студенти отримали можливість побачити виставку екоплакатів дизайнерів з усього світу. Метою виставки є поширення інформації щодо можливих наслідків виробництва атомної енергії та нагадування, що техногенні катастрофи, подібні тим, що сталися у Чорнобилі та Фукусімі, мають давати поштовх не лише для пошуку більш безпечних джерел енергії та змінення ставлення до навколишнього середовища, але й для збереження пам’яті про події, що змінили життя багатьох людей.

1

1

1