Магістри-2021: до захисту дипломних робіт залишилось …

26Зараз у магістрів факультету «Бізнес-управління» гаряча пора. Вони закінчують написання своєї кваліфікаційної роботи – третього розділу, який присвячений удосконаленню практичних аспектів діяльності підприємства.

Магістри були на практиці в підприємствах різних сфер діяльності – IT сфери (ТОВ «Аквелон Україна»,), будівельної галузі («ТОВ «Стальконструкція», ТОВ «Тайм»), виробництва сільськогосподарського інвентаря (ТОВ «Агросельмаш»), сфери послуг (ТОВ «Мегатранс», ТОВ «Сервіс Ліфт»).

В цьому році всі підприємства України зіткнулися з глобальними викликами – пандемія, пов’язана з розповсюдження вірусу COVID -2019, черга локдаунів. Обсяги виробництва підприємств скоротилися. Щоб вижити в даних умовам вітчизняним підприємствам потрібні нові адаптивні стратегії та технології до існування. Магістрам факультету «Бізнес-управління» потрібно було проявити неабияку креативність та професійну компетентність, щоб запропонувати заходи по поліпшенню фінансового-економічного стану підприємств в таких умовах. Але вони успішно справляються з викликами зовнішнього середовища, оскільки отримали досить високі професійні компетентності та навички під час навчання на магістерській програмі «Економіко-правове забезпечення бізнесу» у Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія». Так магістр Шендрик В. розробляє методичні рекомендації щодо формування та реалізації стратегії підприємства IT- сфери в умовах невизначеності, Герасименко Г. – обґрунтовує антикризову стратегію розвитку підприємства будівельної сфери, а магістрантка А. Захарова розробляє заходи по нарощуванню людського капіталу підприємства в сучасних умовах, цікаві та економічно доцільні заходи по рициклінгу твердих побутових відходів запропонував А. Воробйов, які дозволять підприємству побутової сфери отримати сотні тисяч економічного ефекту від переробку сміття. А от магістрант І. Ципін економічно обґрунтував підприємству заходи по підвищенню ділової активності підприємства, яке займається виробництвом сільськогосподарського інвентарю (ТОВ «Агросельмаш»).

Дивлячись на ті заходи, що запропонували майбутні магістри в своїх кваліфікаційних роботах, нашим підприємствам не страшні потрясіння в умовах пандемії. Будемо з нетерпінням чекати захисту робіт магістрів, який відбудеться 6 лютого 2021 р.