Проведено круглий стіл щодо підготовки сучасних економістів

126Цифровізація економіки й бізнесу потребує перебудови всієї системи управління організацією у тому числі і підготовки фахівців. 25 квітня 2020 року на факультеті «Бізнес – управління» продовжилась робота з адаптації навчальних планів підготовки студентів згідно з потребами та запитами роботодавців. В рамках цієї роботи було проведено круглий стіл «Підготовка економістів в умовах постійної невизначеності: думки професіоналів».

Метою заходу стало обговорення зі стейкхолдерами змістовної складової освітніх програм та практико орієнтованої підготовки фахівців, відповідно до сучасної парадигми забезпечення якості освіти та запитів стейкхолдерів. В обговоренні брали участь викладачі кафедри економіки та права, випускники, роботодавці.

Під час зустрічі розглянуто і обговорено широке коло питань, які стосуються освітньо-професійних програм, якості підготовки та працевлаштування випускників першого (бакалаврського), другого (магістерського) освітніх рівнів за спеціальностями 051 «Економіка». Керівники підприємств, установ, місцевої влади, висловили підтримку освітньо-професійних програм підготовки фахівців на факультеті «Бізнес – управління» та підтвердили готовність до подальшої співпраці.

За результатами зустрічі було узгоджено низку пропозицій стейкхолдерів, щодо логіки та послідовності викладання навчальних дисциплін, важливості базової економічної підготовки, посилення практичних напрямків програм та баз практик.

Пропозиції будуть враховані під час розроблення освітньо-професійної програми «Бізнес – економіка» та «Економіко-правове забезпечення бізнесу» зі спеціальності 051 «Економіка» на наступний навчальний рік та прийнято відповідне рішення.

1

2

3

4