Другий день, тижня кафедри економіки та права - екскурсійний.

117Так як факультет готує економістів з поглибленою правовою підготовкою, було проведено дві тематичні екскурсії: економічна і правова. Екскурсії дозволяють знайомити студентів з досліджуваними предметами і явищами, сприяють поширенню наукових знань, розширенню кругозору, формують світогляд. В рамках вивчення досвіду організації виробництва, відвідали фабрику «AHMAD TEA Україна» (спільне Українсько-Британське підприємство «УКРАЇНСЬКА ЧАЙНА ФАБРИКА AHMAD TEA»)

У ході екскурсії студенти першого курсу факультету «Бізнес –управління», зав. кафедрою економіки та права, доцент Іванова О.А. та доцент кафедри Тимохова Г.Б. ознайомилися з діяльністю, організацією роботи міжнародної компанії в Україні та історією бренду ТМ Ahmad Tea London.

В ході екскурсії відбулося відвідування цехів фабрики, які включають весь технологічний цикл виробництва продукції, а також знайомство з експозиціями музею заводу. До студентської уваги була представлена лімітована колекція чаїв, які сьогодні не виробляють. Також дізналися, що чай для покупців усього світу роблять за однією рецептурою. Тобто, якщо ви купите будь-який чай з асортименту за кордоном і такий самий чай в Україні, то всі якості будуть однакові.

Студентам провели дегустацію чайної продукції фабрики та ознайомили з повним її асортиментом.

На фабриці дуже багато машин із рухомими частинами, тому тут діють суворі правила безпеки і працівники проходять відповідний інструктаж на початку кожної зміни. Усе виробництво максимально автоматизовано, але перевірку роблять не роботи і машини, а живі люди.

Оскільки в наших широтах чай, не росте, то його тут тільки розфасовують, виробляючи до 3 500 тон в рік, наприкінці екскурсії відвідали на склад готової продукції. Звідси готовий до споживання чай потрапляє на магазинні стенди та прилавки.

Кафедра вдячна керівництву фабрики «AHMAD TEA LONDON» за те, що дає змогу потрапити на виробництво та дізнатися багато цікавих фактів про організацію та технологію виробництва чаю.

1

2