«Поетична кав’ярня в НУА»

2411 березня до ХГУ «НУА» в межах Тижня української культури відбулася зустріч із Ростиславом Мельниковим – поетом, перекладачем, літературознавцем та істориком літератури, упорядником численних поетичних і прозових антологій, одним із засновників літературного гурту «Червона Фіра», членом Національної спілки письменників України, кандидатом філологічних наук, доцентом, завідувачем кафедри української та світової літератури ХНПУ ім. Г. С. Сковороди.

Від 2004 року Ростислав Мельників співпрацює із Харківською державною науковою бібліотекою ім. В. Г. Короленка як науковий редактор та автор передмов окремих видань у серії «Повернені імена».

Під час зустрічі студенти мали можливість обговорити найбільш актуальні й цікаві питання сучасної видавничої практики, практичної журналістики, зокрема радійної й телевізійної. Особливе зацікавлення викликала розповідь Ростислава Мельникова про специфіку літературного редагування сучасних перекладів як літературних творів, так і художніх та документальних фільмів, а також серіалів, що виходять на каналах недійної групи 1+1.

Значну увагу під час творчої зустрічі було приділено, крім цього, літературним традиціям першої столиці – від творчої спадщини Г. Сковороди та Г. Квітки-Основ’яненка до молодіжної української літератури початку третього тисячоліття.

Також Р. Мельників прочитав кілька власних віршів різних років з 90-х років ХХ століття до 2000-х років століття ХХІ.

Зустріч пройшла у творчій невимушеній атмосфері й викликала велике зацікавлення студентів.

1