Тиждень української культури в НУА’2020

2210 березня в ХГУ «НУА» стартував традиційний Тиждень української культури, який триватиме до 13 березня.

Урочисте відкриття відбулося в конференц-залі. Шанувальників рідного слова привітали кандидат філософських наук, професор, проректор з гуманітарної освіти та виховання ХГУ «НУА» Наталія Григорівна Чибісова та завідувач кафедри українознавства Ігор Олександрович Помазан.

1

Після цього розпочав свою роботу «круглий стіл» для студентів академії «Тема війни у творчості Олександра Довженка», на якому відбулося креативне обговорення найбільш актуальних проблем життєвого та творчого шляху митця.

Протягом тижня триватиме Конкурс власних творів серед студентів, присвячений 75-річчю Перемоги у Другій світовій війні. Він стане своєрідною пробою пера для більшості студентів, які починають писати.

У СЕПШ ХГУ «НУА» учні 5–8-х класів урочисто розпочали Тиждень української культури Шевченківськими читаннями «Ну що б, здавалося, слова…», під час яких лунали вірші поета й було вшановано пам’ять Великого Кобзаря. Учні із захватом ділилися рядками знаних віршів Тараса Шевченка зі своїми однолітками.

Цього ж дня відбувся перший тур щорічного ХVІІ Міського конкурсу виразного читання «Україна в огні» (ІІ Світова війна в українській поезії: до 75-річчя Перемоги та 125-річчя Олександра Довженка) серед учнів 10–11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.

У ньому взяли участь 36 учнів із 35 харківських шкіл. На конкурсі лунали твори українських поетів про події Другої світової війни. За підсумками конкурсу було обрано 12 переможців, які візьмуть участь у ІІ турі, що відбудеться 13 березня 2020 р. о 14.00 в камінній залі НУА.

2

3