Наука єднає молодь: фокус-група молодих учених НУА з науковцями Києва та Харкова

2113 лютого в Народній українській академії молоді вчені із закладів вищої освіти м. Києва – доктор наук з державного управління Семенець-Орлова Інна Андріївна та канд. економ. наук Малярчук Ольга Георгіївна – провели фокус-групу з молодими вченими НУА. До участі в заході долучилися також молоді вчені з інших ЗВО м. Харкова.

Фокус-група мала динамічний та інтерактивний формат. Учасники працювали в групах над проблемними питаннями державної наукової політики у сфері розбудови потенціалу молодих учених, а саме забезпечення їх безперервного професійного розвитку на рівні ЗВО, зростання статусу в суспільстві, реалізації життєвих перспектив і планів. Учасники фокус-групи активно висловлювалися з приводу свого досвіду професійної самореалізації як молодих учених, формулювали цікаві пропозиції вдосконалення державної освітньої політики. Особливо цікавими були ідеї молодих учених щодо розвитку академічного підприємництва, учасницької позиції роботодавців (у т. ч. на основі спів фінансування програм освітньої підготовки, проектної діяльності) в освітньому процесі.

Фокус-група була проведена в рамках проекту «Реалізація потенціалу молодих учених в інтеграції освіти, бізнесу та науки», що фінансується за рахунок коштів загального фонду державного бюджету. Виконавці проекту приємно вражені рівнем молодої науки в НУА та запевнили колектив НУА у своїй великій повазі.

1

 

4

 

3

2