Розпочався Тиждень української культури

3774Незважаючи на примхи весняної погоди з 12 березня в ХГУ «НУА» стартував традиційний Тиждень української культури, який триватиме до 16 березня.

Урочисте відкриття відбулося в конференц-залі. Шанувальників рідного слова привітали проректор з гуманітарної освіти й виховання Наталія Григорівна Чибісова та завідувач кафедри українознавства Ігор Олександрович Помазан.

Після цього розпочав свою роботу «круглий стіл» для студентів і учнів СЕПШ «Микола Куліш – сучасник поколінь прийдешніх».

Протягом тижня триватиме Конкурс власних творів серед студентів, присвячений рідному місту Харків. Він стане своєрідною пробою пера для більшості студентів, які починають писати.

У СЕПШ ХГУ «НУА» учні 6-х класів урочисто розпочали Тиждень української культури із вшанування пам’яті Великого Кобзаря літературною вікториною «Стежками Шевченкових поезій», під час якої лунали вірші великого Кобзаря

1

2

13 березня 2018 р. відбувся перший тур щорічного ХV Міського конкурсу виразного читання «Титани української поезії» (творчість поетів-шістдесятників) серед учнів 10–11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. У ньому взяли участь 48 учнів із 35 харківських шкіл. На конкурсі лунали твори українських поетів-шістдесятників. За підсумками конкурсу було обрано 13 переможців, які візьмуть участь у ІІ турі, що відбудеться 16 березня 2018 р.

3

13 березня 2018 року також відбулися заходи в СЕПШ: для учнів 5-го класу проведено Шевченківській урок «Дитинство Шевченка», а в учнів 7-х класів відбулося філологічне свято-гра «У казковому світі мови».

4

5

Проведення подібних заходів дає учням і студентам безпосередню можливість відчути себе учасниками і творцями українського культурного простору, а відтак на майбутнє вже не залишатись поза активним культурним життям. Це, зокрема, підтверджується тим, що школярі та студенти, які самі брали дієву участь у підготовці та проведенні якихось заходів у межах Тижня української культури, надалі здебільшого виявляють помітну активність у культурному житті академії в цілому.