hed.png
Ювілею Т. Г. Шевченка присвячується…
14 Февраля 2014г

116913 лютого в Народній українській академії відбулось відкриття кабінету-музею Т. Г .Шевченка. На урочистостях були присутні почесні гості: начальник управління освіти адміністрації Київського району Харківської міської ради Т. В. Куценко, секретар вченої ради КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» Г. А. Дегтярьова, методист методичного центру управління освіти Київського району Н. І. Бабаєва, учні, батьки та викладачі академії.

Створення кабінету-музею Т. Г. Шевченка – це вияв одного із видів колективної творчої діяльності педагогів і школярів.

Експозиції музею містять багатий тематичний матеріал із життя та творчості видатного поета і митця.

У кабінеті діятиме виставка «Наша Шевченкіана», що даватиме можливість прилучати школярів до активної навчальної діяльності, розвитку природного і набутого потенціалу.

Присутні гості ознайомилися з творчими роботами учнів: малюнками до творів поета, словесними творами різних типів і жанрів, дослідницькими роботами за спадщиною Кобзаря, які оформлено в рукописну книгу «Я відкриваю Шевченка», бібліотекою кабінету, яка представлена унікальними виданнями, як-от: «Назар Стодоля» (1937 р.), «Заповіт» (2003 р.), «Художник» (2013 р.).

Матеріали, що зібрано в музеї, мають сприяти посиленню уваги в процесі навчання до особистості школяра, його індивідуального й загального розвитку, пізнавальних інтересів і здібностей.

Поетичні твори Т. Г. Шевченка сприяють зародженню у свідомості молодого покоління якостей, які є носіями позитивної, життєствердної енергії, що актуалізує пріоритет людини-гуманіста, людини-патріота, оптимістичні суспільні настрої, духовне здоров’я сучасної людини.

 

 

9

10

11

12