hed.png
Готуємося до ювілею Т. Г. Шевченка
24 Октября 2013г

1097Відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка в Народній українській академії – це свято школярів і студентів, викладачів і батьків – усіх, хто пам’ятає і шанує рідну культуру, прагне докласти зусиль для збереження і примноження національних святинь.

Діти нашого навчального закладу змалечку знають, хто такий Тарас Григорович Шевченко, бо в школі багата бібліотека, небайдужі до рідного слова вчителі, на базі НУА плідно працює Харківський центр українознавства.

Традицією школи є те, що кожен клас до Шевченківського свята готується із творчим звітом.

Протягом 2013 року учні – члени гуртка «Дивоцвіт» готують рукописну книгу «Я відкриваю Шевченка». Народна українська академія – особливий навчальний заклад: навчання починається з дитячої школи раннього розвитку – початкова і середня школа – гуманітарний університет. У школі вчаться діти різних національностей, і те, що всіх об’єднує цікавість у дослідженні творчості Шевченка, безперечно, є нашим великим досягненням.

Не поодинокі випадки, коли в НУА вчаться діти і батьки, чимало дітей з однієї сім’ї. Отже, колективна робота в нашому навчальному закладі є закономірною.

Мета створення такої роботи – ознайомлення з яскравою особистістю митця – Т. Г. Шевченка, його неповторною малярською та літературною спадщиною, поглиблення знань про культуру України, розвиток творчих здібностей школярів.

Оригінальність книги в тому, що це витвір колективної роботи школярів різного віку від 10-12 років до 16-17 років. Діти зацікавили й батьків, тому в деяких творах відчутна допомога дорослих, але, на нашу думку, це надто важливо, бо не тільки сприяло збільшенню кількості поцінувачів таланту Т. Г. Шевченка, а й зміцнювало родинні зв’язки.

У жовтні 2013 року колектив Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» отримав унікальне видання «Заповіт» видавництва «Фоліо», подароване паном Юрієм Сапроновим, засновником Харківського міського благодійного фонду.

Від усього серця зичимо Вам, пане Юрію, доброго здоров’я, щастя, успіхів у справах.