Освітній холдинг PEARSON: досвід роботи у НУА

312Сьогодні ми живемо в нових мінливих освітніх реаліях, багато в чому завдячуючи освітнім онлайн-платформ, які викладачі по всьому світу активно впроваджують в процесі викладання різних дисциплін, зокрема англійської мови. Біля витоків «діджиталізації» освітнього процесу стояв і досі займає лідируючу позицію освітній холдинг PEARSON та його унікальна онлайн-платформа MyEnglishLab , яка, на наш погляд, на сьогоднішній день займає провідні позиції.

Які переваги у вивченні англійської дає MyEnglishLab?

Перш за все — це системність, необхідна умова успішного оволодіння іноземною мовою . Якщо одному студенту, скажімо, складно сприймати мови на слух, а в іншого проблеми з фонетичною складовою мови, вочевидь, що і акценти повинні бути розставлені відповідним чином індивідуально.

MyEnglishLab пропонує широкий вибір курсів для будь-якого віку і рівнів володіння англійською мовою:

  • граматичні курси;
  • курси General English;
  • курси Business English;
  • абсолютно автономні онлайн курси для підготовки до іспитів (як міжнародних, так і державних), тощо.

Разом з тим, всі вони підключаються до єдиного кабінету користувача, таким чином, здобувач освіти перебуває в одному і тому ж онлайн просторі, доступному в будь-який час доби, з абсолютно будь-якого пристрою, що має інтернет підключення.

MyEnglishLab також дає можливість створити курс під певні цілі та завдання.

При цьому на будь-якому етапі навчання його можна доповнити відповідно до успішності учнів , наприклад, граматичним матеріалом, підключивши код доступу до додаткового граматичного посібника.

Важливий і той факт, що онлайн-платформа MyEnglishLab має максимально простий інтуїтивний інтерфейс.

«Народною українською академією» підписаний договір про співпрацю із компанією PEARSON , в межах цього договору, з урахуванням карантину, який введено на території України, як стримуючий метод поширення короновірусної інфекції , компанія PEARSON відкрила безкоштовний доступ до навчальної онлайн платформи для викладачів і студентів академії. Викладачі змогли вибрати із запропонованого переліку курсів ті, які найбільш повно відповідають цілям і задачам курсу і робочій програмі з відповідних дисциплін. Викладачі отримали безкоштовний доступ на 3 роки, студенти — на 2 місяці. На платформі MyEnglishLab на факультеті «Референт-перекладач» підключені і працюють доцент Ільченко В.В., ст. викл. Карпенко О.В., Паненко І.О. , викладачі Бабак К.М., Шестакова О.М., Чистіліна О.М.

В тій чи іншій мірі підключені до ресурсу всі студенти 1 курсу (викладачі - Карпенко О.В., Чистіліна О.М.), 2 курсу (викладачі - Шестакова О.М., Паненко І.О.), 3 курс (викладачі - Ільченко В.В., Паненко І.О., Бабак К.М.), 4 курс (викладач - Карпенко О.В.)

Викладачі акцентують увагу на те, що це додатковий ресурс, він не замінює, а доповнює існуючу робочу програму курсу, і окрім навчальної функцій, виконує і функцію контроля.