Тиждень української культури: продовження
1843

16 березня 2016 року в межах Тижня української культури відбулася зустріч із Ростиславом Мельниковим – поетом, перекладачем, літературознавцем та істориком літератури, упорядником численних поетичних і прозових антологій, одним із засновників літературного гурту «Червона Фіра», членом Національної спілки письменників України, кандидатом філологічних наук, доцентом, завідувачем кафедри української та світової літератури ХНПУ ім. Г. С. Сковороди.

Ростислав Мельників презентував студентам нову збірку поезій «Апокрифи степу». Це своєрідний зріз поетичного доробку автора за двадцять років: від часу виникнення «Червоної Фіри», співзасновником і учасником якої він був, – до 2012, коли поет, за його власним зізнанням, відкрив наступну сторінку своєї творчості. Утім, тут ви не знайдете характерних для подібних видань хронологічних чи біо-бібліографічних відсилань і відповідної композиційної побудови, адже це абсолютно нова книжка, що лише увиразнює неординарний художній світ автора та є черговою «спробою філології мандрів» (за влучним визначенням Леоніда Ушкалова).

1

В СЕПШ ХГУ «НУА» цього ж дня учні вшановували пам’ять Т. Г. Шевченка. У кабінеті-музеї Т. Шевченка відбувся виховний захід «Шевченкові уклін від нащадків», на якому лунали вірші Кобзаря та пісні на слова великого поета.

2
3
4

17 березня у межах Тижня української культури відбулося засідання клубу «ЛіК», присвячене 160-річчю від дня народження Івана Франка «Українське поетичне слово». У зустрічі взяли активну участь учні СЕПШ, студенти та співробітники Академії.

Під час літературної вітальні пролунали видатні вірші поета, серед яких: «Спасибі тобі, моє сонечко, за промінчик твій», «Тричі мені являлася любов», «Чого являєшся мені у сні?», «Декадент» та багато інших. А чудова українська пісня у виконанні сестер – учениць СЕПШ Файнер Євгенії та Ковальової Юлії стала справжньою окрасою поетичної зустрічі.

5
6

Протягом Тижня української культури було також проведено конкурс власних творів серед студентів, присвячений 25-річчю Народної української академії. Він став своєрідною пробою пера для більшості студентів, що починають писати. У конкурсі взяли участь понад 50 студентів Академії. Серед робіт було обрано одинадцять найкращих, що увійдуть до збірника до 25-річчя Академії.

Переможцями конкурсу стали:

І місце – Ситнік Анна, студентка 2 курсу факультету «Референт-перекладач»;

ІІ місце – Хубулава Теона, студентка 3 курсу факультету «Референт-перекладач»;

ІІ місце – Зинов’єва Анастасія, студентка 3 курсу факультету «Референт-перекладач»;

ІІІ місце – Ольховська Олена, студентка 1 курсу факультету «Референт-перекладач»;

ІІІ місце – Сергієнко Ліна, студентка 1 курсу факультету «Референт-перекладач».

Переможці в номінаціях:

1) Пшикун Яна, студентка 3 курсу факультету «Референт-перекладач».

2) Покуса Юлія, студентка 3 курсу факультету «Референт-перекладач».

3) Науменко Анастасія, студентка 3 курсу факультету «Референт-перекладач».

4) Рогожа Діана, студентка 3 курсу факультету «Референт-перекладач».

5) Бойко Ольга, студентка 2 курсу факультету «Референт-перекладач».

6) Небосова Альона, студентка 2 курсу факультету «Референт-перекладач».

Увечері 18 березня 2016 р. було нагороджено переможців усіх конкурсів грамотами та пам’ятними подарунками й підбито підсумки проведених заходів.

 
Архив новостей >>

Фото дня

Баннер
Баннер

Наши партнеры

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер