В академії розпочався Шевченківський фестиваль

116910 березня в ХГУ «НУА» стартував Міжнародний фестиваль «Shevchenko – artifex orbis», присвячений 200-літтю від дня народження Т. Г. Шевченка.

Урочисте відкриття відбулося в актовій залі. Шанувальників рідного слова привітали проректор з науково-гуманітарної освіти та виховання Наталія Григорівна Чибісова та завідувач кафедри українознавства Ігор Олександрович Помазан.

Цього року вся Україна святкує 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка – видатного українського поета, прозаїка, академіка, укладача букваря, творця сучасної української мови. Тож невипадково й Фестиваль відкрила прем’єра вистави «Шлях» за п’єсою Зиновія Сагалова у виконанні народного студентського театру «На Лермонтовській, 27» (керівник – Людмила Захарчук). Вистава була присвячена висвітленню карколомних витків долі українського Кобзаря. Поет у п’єсі – це не портрет із натури, це – бунтівний, бентежний дух його поезії, пам’ять і легенда, які й досі живуть у національній свідомості.

Окрім цього, у понеділок розпочав роботу Тиждень української кухні, тож усі бажаючі зможуть поласувати суто національними стравами.

1

2

 
Архив новостей >>

Фото дня

Баннер
Баннер

Наши партнеры

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер