Украинско-немецкий центр непрерывного образования

Стипендії для навчання на літніх мовних курсах у Баварії. Кінцевий термін: 1 квітня 2015 р.

98Хто може брати участь: студенти та молоді науковці з Боснії і Герцеговини, Хорватії, Македонії, Сербії, Словенії та України з базовим знанням німецької мови.

Стипендія: вартість курсу, проживання та харчування у Баварському університеті.

Баварський академічний центр для Центральної, Південної та Південно-Східної Європи (BAYHOST) – організація, що об’єднує всі Баварські університети, університети прикладних наук та мистецькі академії. Вони надають інформацію щодо дослідницького співробітництва, координують академічні відносини зі Східною Європою та підтримують академічні обміни між студентами та науковцями. Організація прагне просувати та інтенсифікувати співпрацю у сфері досліджень та викладання з університетами Східної Європи та встановлювати нові контакти з потенційними партнерами.

Тому BAYHOST надає стипендії студентам та молодим науковцям з Боснії і Герцеговини, Хорватії, Македонії, Сербії, Словенії та України на літні мовні курси у Баварії.

Перед поданням заявки, перегляньте школи, перелічені на цьому сайті та вкажіть у своїй аплікаційній формі два літні курси, які Ви зможете відвідати, а також дати відвідування. При наданні стипендії за Вами закріплять один з обраних Вами курсів. Організатори намагатимуться врахувати Ваші побажання, однак не можуть надавати жодних гарантій. Майте на увазі, що кількість місць в межах кожного курсу обмежена. Для курсів у Бамберзі та Аугсбурзі мінімально необхідний рівень володіння мовою – В2 (бажано С1). Усі інші курси розраховані на всі рівні володіння мовою.

Якщо Ви отримаєте стипендію та приймете її, Ви зобов’язані брати участь та бути присутніми на курсі від самого його початку до кінця. Крім того, стипендіати зобов’язані надіслати звіт про їхнє перебування в Баварії у форматі Word документа на електронну пошту BAYHOST до 1 жовтня 2015.

Будь ласка, ознайомтеся із FAQ секцією.

Хто може взяти участь

Студенти та молоді науковці, що мають національність наступних країн: Боснія і Герцеговина, Хорватія, Македонія, Сербія, Словенія та Україна. Заявники мають навчатися або працювати в університеті однієї з вище перелічених країн на момент подання заявки. Вони повинні мати базові знання німецької мови (як мінімум А2).

Оплата

Стипендія покриває плату за курси, проживання та мінімальне харчування. Витрати на дорогу, страховку та оформлення візи не відшкодовуються.

Як подати заявку?

Необхідно подати наступні документи до 1 квітня 2015 року:

- повністю заповнену онлайн заявку (Вам не потрібно надсилати роздрукований варіант цієї заявки поштою);

- мотиваційний лист щодо Вашої участі у курсах німецької мови в Баварії (німецькою або англійською 1-2 стандартні аркуші А4);

- резюме у вигляді таблиці із останнім фото з паспорта (приблизний формат можна знайти ТУТ);

- доказ зданих іспитів (наприклад, копія залікової книжки або відомості університету). Переклад або завірення копій не є обов’язковим;

- доказ володіння німецькою мовою як мінімум на рівні А2 (будь-який сертифікат/лист, який доводить необхідний рівень володіння німецькою мовою);

- сканована копія паспорту або ID;

- необов’язково: доказ волонтерської діяльності або стажування.

Будь ласка, не надсилайте оригінали документів, лише їхні копії! Вам не потрібно перекладати або завіряти їх офіційно. Кінцевий термін подання заявок – 1 квітня 2015 року, тому всі документи мають бути надіслані BAYHOST до цього часу. Пам’ятайте про можливість виникнення непередбачуваних обставин, таких як страйки, погані погодні умови, свята і т.п. Ця дата є остаточною! Всі заявки, отримані після закінчення цього терміну, не будуть прийматися до розгляду та будуть виключені з процесу відбору. Те ж саме стосується неповних заявок або таких, що не відповідають формальним вимогам.

Надсилайте свої документи за адресою:

BAYHOST, Stichwort: „Sommersprachkursbewerbung“

UNIVERSITÄTSSTR. 31

93053 REGENSBURG

DEUTSCHLAND

Документи, надіслані факсом або електронною поштою, не братимуться до уваги!

Організатори зв’яжуться із обраними кандидатами до 1 липня 2015 року. На жаль, організатори не мають можливості надати письмову відповідь або вказати причини відмови.

Свої запитання надсилайте Катрін Дьоппе на електронну адресу Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript . Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до офіційної веб-сторінки: http://www.uni-r.de/bayhost/english/scholarships/language-courses-in-bavaria/index.html .

Джерело: http://eu.prostir.ua/grants/267482.html