Пост-релиз Семинар-тренинг «Успех в программе Темпус – это реально!

за підтримки

Міжнародного фонду „Відродження”

м. Київ, вул. Артема, 46

тел.: +380 (44) 461 97 09

факс: +380 (44) 486 76 29

Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript

http://www.irf.ua

Харківський обласний благодійний фонд

„Академія”

м. Харків, вул. Лермонтовська, 27

тел.: +380 (57) 716-44-15

факс: +380 (57) 714-92-62

Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript

Національний Темпус-офіс в Україні

м. Київ, вул. Бастіонна, 9, пов. 8

тел.: +380 (44) 286 66 68, 33 22 645

факс: +380 (44) 286 66 68

Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript

http://tempus.org.ua

Харківський гуманітарний університет „Народна українська академія”

м. Харків, вул. Лермонтовська, 27

тел.: +380 (57) 714 20 07

факс: +380 (57) 714 92 62

Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript

http://www.nua.kharkov.ua

 

Пост-реліз

 

Контакти: Степанова Марина Ігорівна,
начальник відділу зовнішніх зв’язків
Тел.: +380 (57) 716-44-05, 714-20-07
e-mail: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript

на початку лютого освітяни харкова, полтави, вінниці та миколаїва готувалися до розробки проектних заявок програми темпус

03 лютого на базі Харківського гуманітарного університету „Народна українська академія” за підтримки Міжнародного фонду „Відродження” і участю Національного Темпус-офісу в Україні Харківський обласний благодійний фонд „Академія” організував семінар-тренінг „Успіх у програмі ТЕМПУС – це реально!”.

Освітяни України приймають участь у програмі Темпус з 1993 року. Протягом 1993-2006 рр. було профінансовано близько 300 проектів за участю українських ВНЗ. З 2007 року до теперішнього часу до них додалося більше ніж 20 проектів. При цьому необхідно відмітити, що в програмі приймають участь здебільшого одні й ті самі заклади. Наприклад з 40 ВНЗ Харкова лише 5 мають досвід успішної участі у програмі.

Через це було прийнято рішення про проведення тренінгу, який би сприяв підключенню до участі у програмі Європейської Комісії більшої кількості вищих навчальних закладів.

Запрошення до участі у семінарі-тренінгу викликало неочікувано високий попит. Однак організатори змогли запросити лише 25 учасників.

3 лютого в тренінгу прийняли участь представники 14 ВНЗ Харкова, Вінниці, Полтави та Миколаєва.

Провели захід менеджер з моніторингу Національного Темпус-офісу в Україні Олена Оржель та координатор Національного Темпус-офісу в Україні Світлана Бацюкова, які познайомили учасників з логікою розробки проектних заявок та допомогли здобути практичні навички підготовки окремих частин аплікаційного пакету.

За відгуками учасників „формат заходу надав впевненості щодо участі у конкурсах програми. Завдяки професіоналізму консультантів, дружній та гостинній атмосфері всі здобули практичні навички щодо побудови окремих компонентів проекту”.

***

Мета Харківського обласного благодійного фонду „Академія” – діяльність, спрямована на розвиток освіти, проведення освітньої реформи, соціальний захист студентства; підвищення соціального статусу людей, постраждалих від націонал-соціалізму;адресна допомога ветеранам освіти і ветеранам Великої Вітчизняної війни; захист та охорона культурно-історичної спадщини, створення умов щодо формування інтелектуальної еліти України.

Мета Європейської програми Міжнародного фонду „Відродження” – сприяння європейській інтеграції України шляхом фінансової та експертної підтримки громадських ініціатив (Детальніше: www.irf.ua )

Завдання діяльності Національного Темпус-офісу в Україні: підвищення ефективності та значущості проектів Програми Темпус в Україні, посилення їх впливу на національну систему вищої освіти; допомога національним органам влади в запровадженні Програми Темпус в Україні; у тісній співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні координація заходів Виконавчого агентства освіти, аудіовізуальних засобів та культури і Європейської Комісії у сфері вищої освіти для потенційних і діючих учасників, бенефіціарів та інших зацікавлених сторін системи вищої освіти України. (Детальніше: http://tempus.org.ua)

Мета діяльності Харківського гуманітарного університету „Народна українська академія” – формування інтелігентної особи, здатної заробляти на життя високо кваліфікаційною розумовою працею цивілізованими методами, яка вміє працювати з людьми та для людей. (Детальніше: www.nua.kharkov.ua )