7 апреля 2015 г. – срок подачи документов на стипендию Кристофора Скубишевского и исследовательский грант

90Пропонується для: кандидатів з Центральної Європи, Балкан, країн Прибалтики, Східної Європи, Росії, Центральної Азії та Кавказу.

Стипендія: 28 940 злотих, проживання, транспортні витрати та медичне страхування.

Опис

Фонд Кристофора Скубішевського надасть стипендію та грант на 2015-2016 навчального року. Стипендіат проведе один рік стажування у Варшавському університеті або іншому польському навчальному закладі у вибраній ним / нею сфері діяльності під наглядом керівника. Дослідницький грант призначений для фінансування трьохмісячного або коротшого візиту до Польщі.

Стипендія і грант на проведення досліджень створені для сприяння демократії, повазі прав людини, верховенства права у міжнародних відносинах. Академічне стажування, яке покриває стипендія, і візит до Польщі, який покривається грантом, будуть пов'язані з вищезгаданою метою, і будуть включати в себе дослідження в одній з таких дисциплін:

• право (права людини, конституційне право, міжнародне право);

• політична наука;

• сучасна історія.

Рада директорів Фонду обире стипендіата і отримувача гранту на основі рекомендації, винесеної Радою фонду з даної програми.

Право на обрання

• Заявки можуть подавати кандидати будь-якої з країн, які перераховані нижче, за винятком Польщі.

• Стипендія і дослідницький грант можуть отримати кандидати: які мають ступінь магістра або еквівалент та успішно захистили свою докторську дисертацію (або мають значні наукові досягнення), які виконували раніше роботи, що мали велике значення для інтересів суспільства, особливо в сфері популяризації демократії і верховенства права.

• Перевага буде надаватися кандидатам, яким ще не виповнилося сорока років.

• Знання іноземних мов, зокрема англійської, буде важливим критерієм вибору.

• Бажані знання польської мови. Якщо стипендіат не має достатніх знань з польської мови, він/вона пройде інтенсивний курс польської мови напередодні стажування (у серпні та вересні). Якщо отримувач гранду потребуватиме вивчення польської мови, Фонд організує курс під час його / її академічного візиту до Польщі.

Стипендію і дослідницький грант можуть отримати кандидати з Центральної Європи, Балкан, країн Прибалтики, Східної Європи, Росії, Центральної Азії та Кавказу (за винятком Польщі).

Стипендія

Стипендіат протягом року (2015/2016 навчального року) проходитиме стажування у Варшавському університеті або в іншому польському університеті в галузі права, політології чи сучасної історії. Мета стипендії – сприяння демократії, правам людини, верховенству права і поваги права у міжнародних відносинах.

Дослідницький грант призначений для фінансування трьохмісячного або коротшого візиту до Польщі, який буде мати ту ж мету, і буде організований таким же чином, як стажування, яке покривається стипендією.

Стажування розпочнеться 1 жовтня 2015 року, і триватиме дев'ять місяців (увесь навчальний 2015/2016 рік). На прохання стипендіата стажування може тривати менше 9 місяців - може початися пізніше, ніж 1 жовтня.

Детальні умови стипендії

Стипендіат отримає:

• 28940 польських злотих (PLN), які виплачуватимуться щомісяця у разі 9-місячного стажування; якщо стажування триває менше 9 місяців, оплачена сума буде пропорційно зменшена (стипендіат повинен буде заплатити податок на дохід з отриманої суми в країні постійного проживання або у Польщі);

• безкоштовне проживання у Варшаві чи, альтернативно, покриття витрат на проживання під час його / її перебування в Польщі;

• витрати на проїзд від місця постійного проживання до Варшави і назад;

• відшкодування вартості медичного страхування в Польщі.

Фонд виділить 3212 злотих на придбання книг та інших матеріалів, корисних для досліджень стипендіата. Якщо стипендіату буде потрібний інтенсивний курс вивчення польської мови, Фонд оплатить курс і покриє витрати на проживання протягом 1- або 2-місячного курсу. Фонд покриє витрати, пов'язані зі стажуванням в обраному ВНЗ, збори за наукового керівника та інші адміністративні витрати, пов'язані з проходженням стажування.

Детальні умови гранту на проведення досліджень

Власник гранту отримає:

• 9647 злотих, якщо тривалість візиту до Польщі для дослідження - три місяці. Якщо термін дослідження коротший, то сума гранту буде пропорційно менша до тривалості (власник гранту матиме оплатити податок на дохід в країні проживання або у Польщі);

• безкоштовне проживання у Варшаві чи витрати на проживання під час його / її перебування у Польщі;

• витрати на проїзд від місця проживання до Варшави і назад;

• відшкодування вартості медичного страхування в Польщі.

Фонд виділить 1071 злотих на придбання книг та інших матеріалів, необхідних для досліджень грантоотримувача. Якщо власнику гранту буде потрібний інтенсивний курс польської мови, Фонд покриє вартість відповідного навчання польської мови.

Подача заявок

Заявки приймаються не пізніше 7 квітня 2015. З інструкцією для кандидатів можна ознайомитися на сайті. До уваги будуть прийняті лише ті заявки, які підготовлені і відправлені згідно інструкції.

Рада директорів Фонду вибере стипендіата і власника гранту на основі рекомендації, винесеної Радою фонду з даної програми. Процес відбору завершиться не пізніше, ніж 1 червня 2015.

Детальніше: