Поповнення фондів ЦНГІ унікальним виданням

4663Бібліотека академії отримала в дарунок від Зміївського наукового краєзнавчого товариства перший том Зміївської біографічної енциклопедії.

У цьому науково-довідковому виданні представлені біографії найбільш відомих й заслужених особистостей, які пов’язані з Харківщиною своїм народженням і діяльністю. Енциклопедія призначена насамперед тім, хто працює в галузі краєзнавства, але безумовно буде цікава широкому колу читачів.

Унікальний матеріал, що базуються на серйозних розшукових роботах, дає можливість познайомитися з біографіями діячів освіти, науки, мистецтва, літератури, політики, релігії, спорту тощо, діяльність яких виходила за рамки Зміївського району й відбиває розвиток нашої країни з часів формування Слобідської України до сьогодення.

Енциклопедію вже рекомендовано до використання на уроках історії у Спеціалізованій економіко-правовій школі ХГУ «НУА» та для підготовки робіт конкурсу «Історія моєї родина» студентами факультетів університету.

Академія щиро вдячна головному редакторові видання, Коловрат-Бутенко Юрію Олександровичу, завідуючому музейним комплексом Зміївського ліцею № 1 ім. двічі Героя СРСР З. К. Слюсаренка, за цей подарунок і багаторічну співпрацю щодо просвітницької діяльності серед молоді та її вихованню на прикладах наших земляків.

 
Архив новостей >>

Фото дня

Баннер
Баннер

Наши партнеры

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер