Вступна кампанія -2020: що актуально на часі

4638Зовнішнє незалежне оцінювання близиться до завершення, тести з предметів, що є найбільш популярними серед майбутніх абітурієнтів і в більшості визначені вишами як необхідні для вступу (українська мова та література, математика, англійська мова, історія України) складені і в приймальних комісіях відчувається пожвавлення. Питання задають і абітурієнти, і їх батьки. Частіше – наступні:

1. Який прохідний бал до вишу?

Відповідь: конкурсний відбір до ЗВО проводиться на підставі конкурсного балу, який розраховуєтеся автоматично для кожного абітурієнта як сума білів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання та середнього балу свідоцтва (атестата) про повну загальну середню освіту. За конкурсним балом автоматично складатися рейтинг абітурієнтів, який можна бачити протягом всієї вступної кампанії в програмі «Конкурс» на сайти vstup.info/. До розгляду приймаються сертифікати ЗНО з балам не нижче 100 по предмету.

 

2. Вартість навчання на рік за освітніми програмами

Відповідь: в ХГУ «НУА» встановлено наступну вартість навчання за рік (прийом на перший курс, бакалаврат, денна форма навчання) за освітніми програмами:

- Бізнес-економіка (за поглибленим вивченням права, іноземної мови та IT -технологій) – 18 000 гр / рік.

- Іноземні мови, переклад включно (англійська і німецька, або французька, або іспанська мови з поглибленим вивчення IT –технологій) – 20 760 гр / рік.

- Соціально-психологічний супровід управляння персоналом в організаціях (за поглибленим вивченням психології, іноземної мови та IT -технологій) – 18 000 гр / рік.

Детальніше: http://www.nua.kharkov.ua/index.php/2011-04-11-17-47-05/2011-07-27-14-39-47/2012-06-27-09-41-25

 

3. Скільки заяв можна подати на бюджет і контракт?

Відповідь: для участі в конкурсі на бюджет можна подати 5 заяв на 4 спеціальності, кількість заяв на контракт не обмежена, тому варто подавати якомога більше заяв на контракт, за наявності відповідних предметів в сертифікаті ЗНО, для розширення можливостей вступу

 

4. Коли вже можна подавати документи для участі в конкурсі?

Відповідь: реєстрація електронних кабінетів вступника починається за 1 серпня.

В приймальні комісії ХГУ «НУА» буде працювати консультаційний пункт щодо допомоги абітурієнтам у створені такого кабінету.

Строки подачі заяв у електронну вигляді щодо вступу на 1-й курс денної форми навчання з 13 по 22 серпня.

 

5. Чи є у навчальному закладі можливість обміну студентами та навчання у зарубіжних закладах освіти?

Відповідь: в умовах, що змінились, факультети, викладачі та студенти продовжують підтримувати контакти з партнерами за Франції, Німеччини, Польщі, Туреччини щодо забезпечення у дистанційній форми вивчення французької мови за участі її носіїв, обміну програмами підготовки сучасних економістів з колегами з німецького університету Fachhochschule Südwestfalen (м. Мешеде), проведення спільних соціологічних досліджень з науковцями зі Щецинського університету (Польща), у яких беруть участь і майбутні соціологи, а також йде активне обговорення з турецькими та албанськими фахівцями з туризму нових форм перекладацько-туристичної практики студенів всіх факультетів.

 
Архив новостей >>

Фото дня

Баннер
Баннер

Наши партнеры

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер