Ради факультетів визначили основні завдання на 2020 рік

4466Прийняття законопроекту № 2299 стало поштовхом до дискутування першочергових завдань для Рад факультетів Народної української академії. На їх спільному засіданні в центрі уваги знаходились питання покращення системи управління якістю в університеті та підвищення ефективності Рад факультетів.

Як ефективніше керувати якістю? Які нові нормативні документи та міжнародні системи існують? Як і надалі залучати до цього процесу стейкхолдерів? Як зробити управління якістю “вулицею з двостороннім багатополосним рухом”? Як враховувати найсучасніші тренди? Ці та інші питання активно дискутувалися на зустрічі.

Безумовно, такі питання не вперше стояли на порядку денному в Академії, де вже склалася система забезпечення якості. В цій системі особливе місце посідає аудит освітніх програм, який періодично здійснюється роботодавцями, фахівцями відповідного профілю. Свій внесок у цей процес також роблять випускники та студенти, які дають власну оцінку змісту та компонентам програм і пропонують лінії удосконалення.

Що далі? По-перше, спробуємо міжфакультетські дисципліни, які формуватимуть важливі компетентності майбутніх професіоналів. По-друге, розширятимемо практику on-line опитувань слухачів програм та випускників. По-третє, чекатимемо на результати групової дискусії з роботодавцями щодо важливих змін у сучасному професійному полі та можливостях університету врахувати їх тощо.

Сподіваємось, у квітні затвердимо зміни до освітніх програм, а, можливо, відкриємо нові – сучасні, перспективні, затребувані в Харкові та Україні. Радам є на чим попрацювати!

 
Архив новостей >>

Фото дня

Баннер
Баннер

Наши партнеры

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер